Ενεργειακά Κουφώματα Αλουμινίου – Μεταλλικές Κατασκευές

Ιστορικό – Φιλοσοφία Europa

history

Ανθεκτική στο χρόνο

Η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε. ιδρύθηκε το 1975 από τον Λυμπαρίτ Τ. Τζιρακιάν+ με σκοπό την παραγωγή Προφίλ Αλουμινίου για κατασκευαστική χρήση. Από την πρώτη μέρα στόχευσε στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Η επιμονή στους στόχους αυτούς οδήγησε την εταιρεία σε πορεία ραγδαίας ανάπτυξης, πορεία που στηρίχτηκε σε δύο (2) βασικούς πυλώνες:

  • το ανθρώπινο δυναμικό
  • και τα σύγχρονα μέσα παραγωγής.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 η εταιρία σχεδίασε, ανέπτυξε και κυκλοφόρησε τη σειρά «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ EUROPA», προϊόν που αποτέλεσε ορόσημο για τη μετέπειτα εξέλιξη και διαφοροποίησή της στον κλάδο. Η σχεδιαστική αρτιότητα, η άψογη εφαρμογή, το τέλειο φινίρισμα και η απόλυτη λειτουργικότητα των Συστημάτων Αλουμινίου EUROPA, αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την άμεση καταξίωσή τους, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τόσο των επαγγελματιών του κλάδου, όσο και των καταναλωτών.

Για τη σταθεροποίηση σε υψηλά επίπεδα αλλά και την περαιτέρω βελτίωση των προδιαγραφών ποιότητας των προϊόντων της, η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε. δημιούργησε ειδική Υπηρεσία Ποιοτικού Ελέγχου σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, της διακίνησης, ως και της παράδοσης στα σημεία πώλησης.

Η επιμονή στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και η εφαρμογή αυστηρού συστήματος ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων της δεν άργησε να επιβραβευθεί. Η εταιρεία υπήρξε η πρώτη του κλάδου Διέλασης που έλαβε πιστοποιητικό ποιότητας κατά ISO 9001. Η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε. κατέχει σήμερα ηγετική θέση στον κλάδο της Διέλασης, αποτελώντας μια υπερσύγχρονη αλλά και δυναμικά εξελισσόμενη μονάδα παραγωγής και ηλεκτροστατικής βαφής προϊόντων Διέλασης, έτοιμη να αντιμετωπίσει με τα ίδιο πάντοτε όραμα τις προκλήσεις του μέλλοντος.

1975 – Η EUROPA αρχίζει την παραγωγική της διαδικασία στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προφίλ αλουμινίου.
1979 – Η εταιρία διπλασιάζει την παραγωγική της δυναμικότητα με την προσθήκη μίας νέας γραμμής διέλασης, ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε 4 ηπείρους.
1981 – Η γραμμή παραγωγής καθετοποιείται με την προσθήκη της ανοδίωσης.
1986 – Η καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα επεκτείνεται με την προσθήκη μονάδας βαφείου ηλεκτροστατικής βαφής.
1988 – Η εταιρία πρωτοπορεί και διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό με την παραγωγή ολοκληρωμένων συστημάτων αλουμινίου.
1992 – Τα ολοκληρωμένα πλαίσια αλουμινίου ονομάζονται EUROPA και το εμπορικό σήμα κερδίζει την αναγνώριση σε όλη την αγορά.
1994 – Η εταιρεία εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, βοηθώντας τους σπουδαστές να εξοικειωθούν με την παραγωγή προφίλ αλουμινίου.
1998 – Εξαγοράζει το 40% της Extral ΑΒΕΕ, εταιρείας διέλασης αλουμινίου στη Θήβα.
2000 – Εγκαθίστανται μία 3η γραμμή διέλασης και μια μονάδα βαφής απομίμησης ξύλου. Παράλληλα, χτίζεται ένα νέο εργοστάσιο βαφείου ανοδίωσης.
2001 – Κατασκευάζεται μία πλήρως αυτοματοποιημένη ρομποτική αποθήκη και εγκαθίσταται ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης, προκειμένου να διευκολύνει τις απαιτήσεις των πελατών.
2002 – Αύξηση του ιδιόκτητου χώρου. Η συνολική έκταση είναι 177,000 τμ εκ των οποίων τα 35,000 τμ είναι κτήρια.
2004 – Χτίζονται τα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρίας. Μια νέα κατακόρυφη πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής βαφείου ηλεκτροστατικής βαφής, για μεγαλύτερο αριθμό των επιλογών χρωματισμού.
2005 – Η EUROPA πουλάει πάνω από 10,000 τόνους προφίλ αλουμινίου στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη σε εφαρμογές που καλύπτουν διάφορες βιομηχανίες.
2007 – Φωτιές ξεσπούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η εταιρεία προσφέρει σημαντική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές. Η εταιρία εκείνη τη χρονιά σημειώνει τζίρο άνω των €70 εκατομμυρίων, ενώ οι εργαζόμενοι που απασχολεί ανέρχονται στους 498.
2008 – Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου η εταιρία συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες και καλύτερα διοικούμενες εταιρίες στην Ελλάδα ενώ επενδύει σε τεχνολογίες που μειώνουν την κατανάλωση νερού μέχρι και 98%.
2009 – Λανσάρονται στην αγορά τα νέα Υβριδικά Συστήματα Αλουμινίου EUROPA Hybrid, τα οποία εξοικονομούν ενέργεια προσφέροντας βέλτιστα επίπεδα θερμομόνωσης, ενώ προσφέρουν ηχομόνωση και αισθητική.
2010 – Εγκαθίσταται μονάδα Φ/Β ισχύος 1,5 MW στις στέγες των κτηρίων της, επένδυση αξίας €4,7 εκ.
2011 – Η εταιρία σχεδιάζει και εισάγει στην αγορά τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα Βάσεων «EUROPA SUN». Μια νέα κατηγορία προϊόντων, οι Πόρτες Ασφαλείας EUROPA, έχουν ξεκινήσει.
2012 – Παραμένει μία κερδοφόρος και χωρίς δανεισμό επιχείρηση η οποία συνεχίζει να καινοτομεί.
2013 – Η εταιρεία διευρύνει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα ενισχύει τις εξαγωγές της.

Σήμερα
Η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε. διατηρεί ηγετική θέση στον τομέα της διέλασης, με σύγχρονες και δυναμικά εξελισσόμενες παραγωγικές εγκαταστάσεις. Όλες οι μονάδες παραγωγής και οι 350 ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι, εξοπλίζουν την Εταιρεία με τα μέσα για να αντιμετωπίσει δημιουργικά με τις προκλήσεις του μέλλοντος

Σχετικοί σύνδεσμοι