Ενεργειακά Κουφώματα Αλουμινίου – Μεταλλικές Κατασκευές

The Port Square Hotels – Piraeus

Η εταιρεία μας ανέλαβε ακόμα ένα απαιτητικό Project για τη μελέτη, την κατασκευή και την τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου, για το νέο οχταόροφο Ξενοδοχείο 4* και 53 δωματίων συνολικής επιφάνειας 1800m², The Port Square Hotel, στο Λιμάνι του Πειραιά!

Το όραμα του ιδιοκτήτη που κληθήκαμε να πραγματοποιήσουμε ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου, με υψηλή αισθητική, ξενοδοχείου που θα καλύπτει τις ανάγκες κάθε επισκέπτη. Βασική απαίτηση ήταν η μεγάλη μείωση της ηχορρύπανσης λόγω της τοποθεσίας του έργου, όπως και η υψηλή ενεργειακή απόδοση των κουφωμάτων.

Επιλέχθηκαν θερμοδιακοπτόμενα προφίλ αλουμινίου σε χρώμα Ral 9005 Μαt, καθώς και διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες laminated με ηχομονωτική μεμβράνη για την αποφυγή ενοχλητικών θορύβων και την εξασφάλιση ηρεμίας των επισκεπτών του ξενοδοχείου.

Στην εξωτερική όψη διατηρήθηκε η ορθομαρμάρωση και συμπληρωθήκαν στοιχεία αρχιτεκτονικών προεξοχών από σύνθετα πάνελ αλουμινίου etalbond περιμετρικά των κουφωμάτων.

Το αποτέλεσμα έρχονται να ολοκληρώσουν το μεταλλικό στέγαστρο κεντρικής εισόδου και τα μεταλλικά διακοσμητικά διαχωριστικά στο Lobby, για την επίτευξη της minimal και μοντέρνας αισθητικής του χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν:

  • Συρόμενα Επάλληλα Κουφώματα: Europa ESS47 Hybrid
  • Ανοιγόμενα Κουφώματα: Europa EOS 60 Hybrid με περιμετρικό μηχανισμό Roto [Tilt First]
  • Υαλοπίνακες: Διπλοί Ενεργειακοί Planistar Evo Laminated 44.1 PVB Silence της Saint Gobain.
  • Σύνθετα πάνελ αλουμινίου: Elval Colour etalbond® FR, χρώμα Orbit Black
  • Μεταλλικό στέγαστρο κεντρικής εισόδου
  • Μεταλλικά κοπής Laser διακοσμητικά διαχωριστικά στο Lobby

Μελέτη & Κατασκευή:

Φωτογράφηση: Βαγγέλης Πατεράκης

THE PORT SQUARE HOTELS

 

Το έργο παρουσιάζεται στις σελίδες του αρχιτεκτονικού περιοδικού ek στο τεύχος Νοεμβρίου 2022.
Εικόνες: